Thursday, June 21, 2007

Olen tarbijana täielik nuhtlus. Niisiis- ärge püüdke mulle väga midagi müüa. Sest kui asi ei ole nii hea, kui välja paistab, on tarbijakaitsesse minek.
Lugu järgmine. Viimastes Eesti Ekspressides oli Parex Panga kuulutus- kolmekuuline tähtajaline hoius intressimääraga 4,2%. Punkt.
Kui see kuulutus nüüd eesti keelde panna, siis mina, kui intressidest ja arvudest kauge inimene võin arvata, et kui viin raha kolmeks kuuks Parex Panka, siis saan kolme kuu pärast vastu 4,2% tulu. Aga võta näpust. Muidugi oli tegu aasta intressimääraga ja muidugi arvasin seda ka kohe. Aga ikkagi võtsin tarbijakaitsega ühendust, väites, et tegu on tarbijat eksitava reklaamiga. Seal väga meeldiv meeshääl teatas, et pangad ei ole tarbijakaitse rida, aga ta lubas asja edasi saata Finantsinspektsiooni. Nendele pakkuvat see teema huvi. Urrrrr.....
Kiunun kogu aeg, et ma ei jõua koristada ja olen väsinud ja üldse sada häda. Täna võtsin ennast kätte. Teadsin, et mul poolteist tundi vaba aega. Jõudsin selle ajaga üle käia kõik tolmused kohad, käppida arvutit, laadida oma laadimist vajavat tehnikat, süüa ja lehte lugeda. Huvitav, ja pärast seda on tunne kuidagi värske ja keha energiat täis. Peaks ikka tihedamini koduseid töid toimetama.
Ma olen pöördes! Eile sai käidud mõnusa kambaga Tallinna lahel jahiga sõitmas (ametlik nimetus katamaraan). Kuna ma teadsin, et kusagil allpool ja veel eriti kinnises ruumis jään merehaigeks, siis ronisin ikka kohe rooli. Õnneks oli seal kahekohaline kaptenitool.
Seilasime natuke ja siis kapten küsima, et kas ma tahan proovida juhtida. Mõeldud-mõeldud. Haarasin rooli pihku ja järgmised poolteist tundi olid kõik mu kätes. Vahepeal sattus ohtlikku lähedusse VikingLine, siis oli äkki risti ees üks kihutav kaater ja lõpuks sõitsime võidu ühe purjelauduriga. Viimane kaotas- nii meile kui tasakaalu.
Olen siiani roolikeeramisest pöördes....
Huvitav, kui ma seda kirjajuppi siia kirjutan, siis hakkas kuidagi loksutama....