Saturday, April 30, 2011

Kook ja muud teod

Olles viimasel ajal saanud oma unevõlga tasapisi tasuda, hakkab tegutsemistahe ka veidi tagasi tulema. Eile õhtust olen ennast tundnud über-naisena :)
Eile peale tööd koju jõudes tegin valmis suure kausi salatit, et külla minnes grilliõhtuks kaasa võtta. Lisaks panin leivateo hakkama ja kantseldasin lapsi. Täna hommikul oli turutiir- värske kala ja redis korvis, lisaks karulauku ja kollasemast kollasemad munad.
Käärinud leivataigen oli kena vahu peale saanud, siis taigen valmis, vormi ja kerkima. Edasi lõunaks kalasupp, millele andis hea maitse aknal kasvanud roheline sibul. Lõuna söödud, leivad ahju ja kuna teadsin, et eelmisest aastast on veel sügavkülmas rabarbereid, siis võtsin ette koogiteo. Aitäh tädi Liile, kellelt saadud retsept on kiireks koogiteoks alati käepärast võtta. Muna, suhkur, sool, hapukoor, jahu, sooda kokku segada ja pannile. Panin seekorda ka peotäie rosinaid taignasse. Peale katteks sügavkülma rabarberid ja kõige peale suhkru-kaneeli ja poole teelusika täie tärklise segu. Küpsetasin 20 minutit ja nüüdseks on koogist järgi riismed. Tegin seekord erakordselt vedela taigna, nö isetasanduva :) Ja see tegu õigustas ennast täiesti.
Veel jõudsin joonistada sünnipäevalapsele kaardi-järjehoidja ja pakkida kingituse.
Tunnike veel ja siis sünnipäevale. Brrrrrr...... ootan juba kojujõudmist, et veidi lugeda ja kududa :)



Praegu on pooleli Haapsalu salli raamatust pärit muster vausabakiri 6. Kui kududa saab, siis läheb muster päris kiiresti. Väike nupp annab sallile õige "maitse" külge.