Monday, May 14, 2007

Käisime Paide Rallit sõitmas. See on üks huvitav üritus. Nimetus on küll ralli, aga võistluse tegelik sisu on täpsussõitmine. Eesmärk on etteantud kiiruskatse läbida võimalikult täpse ajaga ja kõiki liikluseeskirju järgides. Vahet ei ole, kas võistleja jõuab finisisse 20 sekundit hiljem või varem, ühe palju karistuspunkte saab ta ikka. Infoks on ainult trassi joon ja keskmine kiirus. Kõigepealt tuleb see joon kaardi pealt üles otsida. Lisaks on soovitav kaasa võtta hambaniiti, et trassi pikkus ära mõõta ja mõõtkava järgi kilomeetriteks arvestada. Ja siis võib minna sõiduks.
Sellel aastal tabas algajaid ikka tõeline õnn. Nad tulid esimest korda, arvates et see on ikka ralli ja vaja kiiresti sõita. "Töö käigus" sai asi selgeks ja kolmes kiiruskatsest võitsid kaks. Kusjuures erinevus õigest ajast oli 0,01 ja 0,03 sekundit. Kogenud rallisõijad ei suutnud ära imestada, kuidas see on võimalik. Ega nad isegi olid veidi kohmetud.
Aga seekord oli vist esimene aasta seitsmeaastase ralliajaloo juures, kui lõhuti ka autosid. Mehed läksid ikka väge täis ja nii üks aed maha niidetigi. Autol ka mõlk sees. Õnneks jäid kõik osavõtjad terveks. Ja õnnelikuks.
Veebruaris kirjutasin oma blogis, et meil käivad kitsed akna taga mustikavarsi nosimas.
Laupäeva, kui läksi Jaanusele lennujaama vastu, sõitsin mööda Laagri koolist. Vaatasin, et mingid mehed viskavad ja lennutavad kooliõuel võrku. Mõte käis peast läbi, et mida need kalurid ometi siin kooli õues nüüd oma võrkudega tuulutavad. Aga pöörates veel kord pilgu sinnapoole nägin ka jooksvaid politseinikke ja lõpuks ka peasüüdlast- üks õnnetu kits oli tulnud inimelu kaema ja kooliaia sisse lõksu jäänud. Ja need ei olnud muidugi mingid kalurid, vaid sulaselged loomapüüdjad. Ja võib olla oli see üks meie aknatagustest kitsekestest...
Kristjan tegi lõpu minu agrikultuurile. Kiirelt ja lihtsalt ja väga pühendunult.
Tibu ajab ennast nüüd ju iga vähegi toekama asja najal püsti. Ja nii ta sinna tillikasvatustünni äärde sattuski. Lõppu kujutate nüüd juba vist ette. Aga ühel hetkel ma näen, kuidas tibu on selle tünni ääres püsti, kogu kasvav tillimajandus käeulatuses ja nopib minu niigi kiduraid tillihakatisi paari kaupa mulla seest välja. Tehes seda väga asjalikul moel. Lahe sell.