Thursday, June 21, 2012

Üks kena suvine päev


Enne veel, kui päris suvi kätte jõuab, oli meie kodus ka soe ja mõnus. Olin lastega ja tegime koduseid asju. Lapsed leidsi ennast naabrionu liivhunnikust ja mina käisin oma aias ringi. Jaanuse tehtud istutuskasti on pandud sibulaid hakkama. Hea ju supi või salati sisse pista.









Herned on veel veidi päkapiku mõõtu, aga loodame, et enne sügist annavad mõne saagi ka :)













Rauli toodud tomatitaimedel on juba viljad küljes ja nüüd jääb üle ainult päikest oodata. Tomatid on kõvasti kasvu visanud, sest Raul soovitas istutamisel tomati alla räimi panna. Panimegi, aga oleks võinud ka ilma jääda. Raul tõi taimed ja räimed trepile- sealt siis hea võtta ja kasuvhoonesse minna. Läks hetk mööda ja külakassid ka kohe platsis ja kalu nõutamas. Hea, et saime veel jaole! 

 

Salati salat kasvab jõudsalt. Sellega oli jälle see trikk, et ostsin poest salatit, lõikasin pealsed ära ja järgi jäi potist turritav "saba". Eksperimendi mõttes torkasin need maha ja nüüd kasvatab sama potitäis meile teist saaki.







Siis on veel üks kena meliss, millest head teed saab teha. Loodan, et see ikka jõudsalt kasvab ning palju saaki annab :)











Paliverest tõime ühe mustasõstrataime, et oleks hea värskele hapukurgile mõni vars lisada. Esimene tegu oma sõstravarrega on tehtud. Homme hommikul lööme hambad kurki. Saab näha, kas mekib teisiti :)













Lisaks mustsõstravarrele kasvab ja õitseb kasvuhoone eest pirakas mädarõigas. On õige hulluks läinud, laiutab täiega.










No ja kõige selle vahepeal ladusin ühe puuriida ka valmis.














Lõpetuseks üks pojeng, mis juba kolmandat aastat ei õitse. Kasvatab aga portsu varsi ja kogu muusika. Olen ähvardanud, et kaevad selle välja panen väljapoole aeda, aga see ähvardus on ellu jäänud viimata.