Thursday, February 23, 2012

Pildid vol 2 teine kodutöö

Fotokooli kursuse üks osa oli ka looduses pildistamine. Kuna ilm oli hirmkülm, siis kuhugi "päris" loodusesse ei hakanud minema, vaid piirdusime Kadrioruga. Väike fotosessioon:





































































Sinise taevaga piltide juures on kasutatud sinist filtrit. Ja hoolimata päikeselisest ilmast jäid filtriga tehtud pildid hoopis suvisemad ja soojemad ja ilusamad ja paremad ja..... Mulle igatahes meeldis sellega filtriga trikitada. Aga jällegi- kuna ilm oli külm, siis ei olnud väga palju jõudu erinevat värvi filtritega proovida. Punane, kollane ja muud värvid jäävad järgimiseks korraks.




















Pildid vol 1 esimene kodutöö

Olen siis eelnevalt salapäraselt kirjutanud, et mul on uus huvi. Nüüd siis kergitan natuke saladuseloori.
Jõuludeks tõi päkapikk mulle kingituseks fotoaparaadi. Ainult full auto programmiga pildistada ei tahtnud ja muudmoodi ei osanud, siis võtsin kätte ja läksin Peeter Sirge juurde ennast koolitama. Olen siiani väga rahul. Aga et asjal oleks jumet, siis mõnet näpuharjutuse näited.
Üks näide sellest, mis juhtub siis, kui pilti veidi tuunida. Ikka normaalselt :)
Siin on foto Kirkest nii nagu see minu fotoaparaati tuli:















Ja nüüd pilt, mis jäi järgi pärast tuunimist:
Minu arust on tulemust väga ilus, kas pole!









Siin näide emotsioonipildist:

Ja siin pilt teravast eesplaanist ja hajutatud taustast. Ka sellel pildil on kontrasti veidi näpitud:Üldsegi on Kirke kodustest üks paremaid modelle. Erinevalt teistest talle kohe meeldib eputada fotoka ees ja igasuguseid nägusid ja vigureid teha.

Üks fotokooli kodutööde teemast oli looduse pildistamine. Kui kodutöö, siis kodutöö. Hoolimata sellest, et väljas oli 22 kraadi külma läksin oma fotovarustusega õue pilte tema. Mõned näited:














Päeva lõpetasime kogupererestoranis Hesburger :) Kõigile meeldis väga ning hoolimata külmast ilmast ei jäänud keegi haigeks ega nohuseks.