Wednesday, December 05, 2012

Mereannirisoto

Mul on suur plaan, et panen siis kena pildi oma köögivallutustest söögi vallas. Kahjuks keeldub pilt minuga kööstööst. Seega jääb ainult jutt.
Jutt sellest, kuidas ma 22 novembri Eesti Ekspressis olnud mereannirisoto retsepti järgi toimetama hakkasin.
Mulle tundus pilt liiga ilus ja juttu liiga vähe, et olla kindel toidu õnnestumises. Aga siiski seotasime poest vajalikud koostisained ja läks lahti.
Kogused läksid töö käigus käest ära, sest plaan oli teha veidi vähem, kui retsept ette nägi. Aga valget veini näiteks sai jälle retsepti järgi pandud :)

Alguses kartsin, et see on ikka päevatöö, aga kõik sai oodatust kiiremini valmis. Kõik lõhnas imepäraselt ja nägi ka täitsa hea välja. Eks mingi näitaja oli ka see, et lapsed sõid ja kiitsid.
Mina jäin rahule, Jaanus jäi rahule ja kokkuvõttes oli pott tühi.

Tõenäoliselt läheb tegu kordamisele, aga tähele tasub panna vähemalt kahte asja. Tundub, et see roog tuleb parem, kui seda on koguselist rohkem (haudub mõnusamaks ja maitsekamaks) ning et seda oleks hea valmistada paksu- ja laiapõhjalises potis. Minul oli tavaline ja ainult paksupõhjaline pott ning vedeliku juurdevalamisega läks temperatuur võib-olla liiga madalaks. Nagu räägitakse, siis nipp olevat selles, et risoto tegu peab toimuma keemistemperatuuril.

Selle jutu peale hakkab suus vett jooksma. Head isu!