Monday, December 29, 2008

Sügisball

Lapsukesed sai eile õhtul unne rivistatud, et hakata nautima Eesti filmiloomingu pärli. Ootused olid suured, liiga suured. Nagu Eesti filmile kohane... no ma ei saa neid Ain Hanschmidti sõnu siia kirja panna, kuigi väljendaksid kõike väga hästi.

Niisiis minu kokuvõte- 1) vähe sõnu ja dialoogi, et saaks rahulikult mööda rahvusvahelisi filmifestivale käia, 2) kui keegi midagi ütleb, seda vähestki, siis ei saa aru. Lihtsalt ei saa aru, sest sõnad tulevad ootamatus kohas, 3) selline lõputa ja mittekuhugi viiv lugu, 4) hea, et me seda kinno ei läinud vaatama.

2:2

Täiesti arvestatavatel põhjustel ei ole ma pea kuu aega midagi blogitanud. Aga põhjuse tagajärg on nüüd käes ja vaatab teinekord mulle otse silma sisse. Vahest lähevad kaks pisikest silma küll veidi kõõrdi, aga seda armsam on.
Täna astusime ka vallavalitsusest läbi ja registreerisime lapse sünni. Maimukesele sai nimeks Kirke. Olen kuulnud erinevaid tähendusi sellele nimele- päikesejumala Heliose tütar ja et sellist nime kandis Aiaie saarel elanud noor ja kaunis nõid. Igatahes on tibu täitsa Kirke nägu. Ja Kirke sünniga seoses kuulutan koduse sugudevahelise seisu viigiks- 2:2