Monday, May 05, 2008

Pühade müristus

Kui nädalasse satub mõni püha, siis on ikka ajaarvestus sassis ja elu justkui peapeale pööratud. Ei olnud ka seekord erand.
Kolmapäeva õhtul kihutasime ema sünnipäevale. Juba mitmendat aastat tähistatakse ema päris jaanuari sünnipäeva 30ndal aprillil koos maitulega. Arusaadav ka. Kevadel on mõnusam juba õues olla ja toimetada ning kõik sõbrad-tuttavad kokku kutsuda. Talvine külm ilm seab oluliselt rohkem piiranguid.
Neljapäeva. Ärgates oli muidugi laupäeva tunne ja selle tunde ajel krahmasin voodist pesu, et puhas asemele panna. No saadagu aru- laupäev on ju saunapäev ja nii megamõnus on puhta ihuga puhaste linade vahele pugeda. Tüng.
Saanud segadusest selgusele sügelesid näpud ikka ja selle tulemus oli kerkiv pärmitaigen. Taignategu ja küpsetus oli ikka tõsine päevatöö. Vahepeal jõudsin tuba koristada, sest lõpuks oli tegu kaduneljapäevaga, poes käia, koristada, lõunat teha ja jälle koristada.
Leppime kokku, et pirukad tulid välja maailma parimad. Singiga ja magusad kaneeli-õuna-meega. Ma muidugi ei tea, kas mind just Haapsalu kaubamaja küpsetusosakonda oleks tööle võetud, aga ikkagi.
Reede. Törtsuke tööd Pärnus.
Ja siis algas tavaline nädalalõpp.