Thursday, April 29, 2010

Uued leiud

Tänu oma palju käinud-näinud-olnud õele, olen leidnud põnevad söödavad elemendid, mille olemasolu jättis mind varem külmaks.
Esmalt spargel- nämma. Pann tuliseks, oliiviõli peale ja siis värske spargel pannile. Paar hetke ja mõnus krõmps maius on valmis. Jamie kokaraamatus on kirjas, et kui sparglit grillpannil grillida, siis tuleks see panna kuivale pannile. Peab järgi proovima. Mure on selles, et värsket sparglit on Eesti kaubandusest raske leida ja hind on päris krõbe. Külmutatud sparglipakk maksab ca 40 krooni.

Teiseks spinat- superlux. Alguses sõin külmutatud spinatit. Siis avastasin, et müüakse ka värsket. Salatisse lisan alati peotäie peenemaks hakitud spinatilehti.

Kolmandaks avokaado- kuidas ma enne küll ilma sain hakkama! Jälle muidugi Eestile kohane mure- head ja küpsenud avokaadot on keeruline leida. Alati aitab see, kui avokaadot aknalaual hoida. Niisiis- avokaado pooleks, kivi seest välja, noaga triipud sisse, ja salatisse. Kui ma eriti mõnuleda tahan, siis söön otse lusikaga. Vahest lisan sidrunimahla törtsu või veidi soola.

Lisaks eeltoodule olen avastanud lambasalati ja tammelehesalati. Rukolat ongi juba liiga palju söödud.... Lambasalatit peab hoolega pesema ja suuremad juurikad ära murdma, muidu võib hamba all veidi krõbiseda. Salatikastmeks sobib väga hästi veiniäädika ja õli segu vähese soola, suhkru ja sidrunimahlaga.

Värske salatiga on viimasel ajal tekkinud kuidagi sügav suhe ja tundub, et perekond on ka sama meelt. Lastega on keerulisem, nemad tahavad ikka tavalist kurki ja tomatit.

No comments: