Sunday, October 19, 2008

Super sushi

Päeval sähvatas mõte, et teeks õhtul sushit. Niikuinii on pühapäevaga nii, et eriti ennast ei liiguta ja kõht väga tühjaks ei lähe, aga midagi tahaks ikka näksida.
Ettevalmistuseks nori lehed, keedetud riis (sobib maailma hästi Veski Mati pudruriis. Just parasjagu jubedalt kleepuv), värsket kurki, praetud muna, lõhekala fileed ning kalamarja. Ja start.
Oijubehea tuli. Kristjan sõi ka, kuigi talle pakkusid muidugi pulgad rohkem huvi, kui sushi ise. Jaanusele maitses ka.
Mõni nõuanne/tähelepanek järgmiseks korraks. Et kahele, no ütleme kahele ja poolele, piisab 200 g toorest riisist. Kõik sushi sisse pandavad asjad peab hoolikalt ette valmistama ja valmis panema. Pärast pole võimalik enam väga midagi otsida. Vajalik on veekauss, et riisist kleepuvaid näppe loputada. Pigem panna vähem kui rohkem riisi, täidist (eriti kala) võib alati rohkem olla. Mõnusa maitse annab kalamari. Keeduriis olgu pigem magedam, kui soolane, sest soja kaste koos wasabiga teeb oma töö.
Kõrvale sobib väga hästi õlu.

No comments: